2007-07-04

Sekthögern i uppror

Kristdemokrater, alltid dessa kristdemokrater. Det mest konservativa riksdagspartiet i Svensk politik, som bland annat vill ersätta vår gemensamma välfärd med kristen välgörenhet och allmosor, är tydligen inte konservativt nog. Partiet som drivit det grundläggande kristna värderingarna så som kampen mot homosexuellas och kvinnors rättigheter, har fallit i onåd hos den djupt religiösa sekthögern.

Nu ska tydligen ett abortkritiskt nätverk inom partiet starta ett nytt parti som vill förbjuda aborter. Kampen mot kvinnors rätt till sin egen kropp och förlegade värderingar kring kvinnors liv och hälsa skall drivas hårdare.

Lycka till Kristdemokraterna säger jag, det är aldrig lätt det där med interna fraktionsstrider. Jag vågar knappt hoppas på det. Men kanske kan båda av mina stora önsketänkanden gå i uppfyllelse den 19 september 2010. 1) Borgarna förlorar regeringsmakten, 2) Kristdemokraterna faller ur riksdagen.

Låt oss hoppas att den gamla unkna religiösa högern kan splittra sig själva till atomer och försvinna bort. De hade blivit saknade av få.

En gammal fin sida som är ganska kul att tipsa om:
http://www.kd.just.nu/

Inga kommentarer: