2007-07-05

Heterosex, våld och sånt

Idag fick jag hem senaste numret av Socialistisk Debatt hem i brevlådan, tidskriften som ges ut av Centrum för Marxistiska Samhällsstudier.

Detta nummer, betitlat ”Heterosex, våld och sånt”, utlovar en dissekering av heterosexualiteten och dess olika aspekter. När debatten kring homosexuellas rättigheter och kring HBT-personers utanförskap, fortsätter att älta homosexualitetens ursprung, innehålla och värde känns det befriande man väljer att fokusera på heteronormen, könsmaktsordningen, förtryck, våld, njutning och frigörelse utifrån ett heterosexuellt perspektiv.

Jag måste erkänna att jag, trots att jag varit trogen prenumerant sen tidskriften återupptog sin utgivning för ungefär två år sedan, har en hel del nummer i bokhyllan som ibland trycker på mitt dåliga samvete i väntan på att få bli lästa. Detta nummer fångade mitt intresse direkt dock. Nu ska den läsas tämligen omgående och rapport och utlåtande kring innehållet utlovas inom kort!


1 kommentar:

Erik Berg sa...

Det är ju i alla fall vänsterns snyggaste tidning. Inte fy skam att bara ha i bokhyllan, även om det inte var syftet :-)