2007-07-01

Jag

Så här inledningsvis i mitt nya bloggande kanske det ändå är på sin plats med presentation. Inte just för att några massor av människor kommer att läsa detta just nu, men det kanske kommer till användning någon gång för framtida nyfikna besökare.

Mitt namn är Håkan Eriksson. Jag är 22 år och jobbar inom fordonsindustrin (Jobba Volvo ni vet) sedan två år tillbaka. Just nu är jag dock studieledig från mitt jobb för att kunna spendera min tid studerandes vid Göteborgs Universitet (för närvarande på Statsvetenskapliga Institutionen).

En mycket stor del av mitt liv går åt till mitt engagemang inom Ung Vänster och vänsterpartiet. Jag har sedan så länge jag kan minnas känt starkt för rättvisefrågor och sedan ett antal år tillbaka är jag övertygad socialist och feminist. Ett viktigt vägval jag gjorde var när jag i januari 2002 gick med i Ung Vänster, det var då jag bestämde mig för att jag skulle börja engagera mig politiskt - att jag skulle gå från ord till handling. Det var med mitt medlemskap i Ung Vänster som jag började kalla mig socialist, det var i Ung Vänster som jag träffade personer, kamrater, som kunde sätta ord på det jag kände. Jag har utvecklats extremt mycket inom Ung Vänster och sedermera har jag även tagit till mig feminismen (så till den milda grad att jag nu för tiden har svårt för att förstå att jag en gång i tiden inte var feminist utan bara "allmänt för jämställdhet"). Sedan någon gång i slutet av 2005 är jag även medlem i partit.

I grund och botten handlar det om jämlikhet, lika rättigheter och lika möjligheter för alla. Det handlar om det fundamentala i att vi måste utrota klassorättvisor, könsorättvisor, orättvisor mellan heterosexuella och homosexuella, mellan infödda svenskar och invandrare, mellan transpersoner och personer med normbekräftande könsidentiteter/uttryck osv... Det kan dock aldrig uppnås förens vi på ett grundläggande omvälvande sätt kan omdana denna världen till en värld fri från kapitalism, förtryck, utsugning och det befriande avgenusifierandet av människan. Inget mindre än folkets sanna revolution är vad som krävs. Man kan nog säga att det är därför som jag är en revolutionär socialist och feminist.

Inga kommentarer: