2007-07-12

Bland bögskott och fjollbollar

Glen Hysen ska tydligen invigningssnacka på Pride. Verkar la ganska schysst. Hedman är en annan som nog hade kunnat säga bra saker. Idrottstemat för Sthlm Pride är förövrigt jävligt bra. Tyvärr är det så att just idrotten är ett område som fortfarande är en heterosexuell fästning där sexism och homofobi ursäktas, fortlever och nästan uppmuntras.

Många känner jag som undviker lagidrott på grund av hot, mobbing, utfrysning eller andra trakasserier eller diskriminering. Man slutar spela, man bryter kontakten, man känner sig inte välkommen. ”Jargongen är hård men hjärtlig” säger tränaren och så är det inte mer med det. Eller så härdar man ut i det tysta. Man nämner inte ett ord om sitt privatliv, man blir tyst när andra snackar om brudar, drar bögskämt eller spyr galla om flator eller bögar.

”Fy fan för sånna där lebbfittor”

”Bögar ska ju fan bara skutas”

”Va fan!? Torkar du fötterna med handduken innan
du tar på dig strumporna? Är du en jävla bög eller?”

När jag tränade innebandy, va kan de varit – tre år kanske? Då brukade jag gå hem när dem andra gick till omklädningsrummet för att byta om och dush. Det var smidigast så. Jag bodde precis bredvid trängishallen ju.

Det var smidigast så.

Inga kommentarer: