2007-10-17

De verkliga könskrigarna

Könskrigarna finns och frodas i sin lilla vrå av samhället - men vilka är dem? De där otäcka monstren som vulgärt vill förhäva sitt egna kön och förtrycka det motsatta. Hur kan vi känna igen dem och stöta bort dem? Är det måhända tjejen, kvinnan eller tanten du möter på gatan mitt på ljusa dan? Man har ju hört om alla dessa kvinnor, och deras könskrig…

Men nej, könskrigaren är inte tanten som jobbar på den lokala kvinnojouren, könskrigaren är inte biblotikarien som envisas med att köpa in litteratur av kvinnliga författare, könskrigaren är inte tjejen som startar upp en jämställdhetsgrupp på sin skola.

Könskrigaren i dagens samhälle ser ut så här, så här och finns här. Det är de antifeministiska männen som rabiat spyr ut sin galla på de kvinnliga jämställdhetsarbetarna som är de verkliga könskrigarna. De som menar att ”kvinnor är djuriska hat-monster” när dem påpekar att könsorättvisorna ännu finns kvar. De som förminskar kvinnoförtrycket för att befästa sin egen makt i könskriget dem utkämpar. De som förringar kvinnors liv, kamp och behov av att krossa könsmaktsordningen.

Varför görs det inga Janne Josefson-repotage om dessa hatiska könkrigare, istället för att man ska gå på vanliga hederliga feminister?

Inga kommentarer: