2007-10-24

Biljettkontrollsräd leder till utvisning - omänskligt västtrafik!

Nu börjar vi få rapporter om konsekvenserna för Västtrafik nya omänskliga kontroller som införts i Göteborg.GP Rapporterar idag om en storkontoll genomförd på tisdagsmogonens spårvagnar på väg från Hisingen in till stan. En storkontoll, eller "hållplatskontroll" som västtrafik vill kalla det, består av att man stannar hela vagnen och sedan frontalattackerar 20 kontrollanter vagnen från alla dörrar och kontrollerar samtliga passagerare. Ingen nåd visas i räderna och man har förstärkning i form av ordningsvakter med sig.

När jag läste papperstidningen GP idag, var det ett stycket som stod ut bland det andra, ett stycke som vittnar om konsekvenserna av dessa nya mass-kontroller, ett stycke som finkänsligt nog retucherats bort från artikeln på internet. Det lyder som följer:

En man försökte springa ifrån kontrollanterna men hanns upp av de ordningsvakter som deltog i kontrollen och brottades till marken på gräsmattan på andra sidan körbanan. Han försågs med handfängsel och fördes till polisstation. Där visade det sig att den 34-årige mannen fått avslag på sin ansökan att stanna i Sverige och ska utvisas ur landet.

Mina fetstilstillägg. Smaka på dem en stund.

Vilka befogenheter tar sig dessa kontolanter och medföljande vakthundar, förlåt ordningsvakter? Med vilken jävla rätt tar man till våld mot passagerare som inte har biljett och skickar i väg dom till polisstationen?

Jag får en unken smak i munnen av att läsa artikeln, man kan riktigt känna den motbjudande omänsklighet som råder innom kontrollväsendet på vässtrafik och dess alierade.

Välkommen till det nya landet. Samhällets parasiter som fuskande spårvagnsresenärer skall synas med lupp. Inte en jävel ska komma undan. Har man inte råd att åka kollektivt? Taskigt läge, nu är det övervakning, kontroller och piskor som gäller. Har du inte biljet spöar vi upp dig, ger dig böter och drar dig till polisen. Har du annat skit på dig, som att du inte är behörig att vistas i vårt fina Sverige - ja då är det bara till att åka hem din jävel till vilket land du nu kom i från.

8 kommentarer:

Anonym sa...

En av de bättre bloggposterna på sistone.

Håkan Eriksson sa...

Tack. En gör så gott en kan.

Erik Berg sa...

Fy.... faaaaaan! vad vidriga de är. Jag spyr! Bra att du tar upp detta Håkan. Vad kan vi göra åt det?

Anonym sa...

Frans Hilton och hans SS-trupper har gjort det igen. Det hela påminner så mycket om de ständiga kontrollerna av judar och oliktänkande under andra världskriget.

Björn Fridén sa...

Du sköna nya värld…

kallskänkan sa...

fy fan, det här måste vi göra nått åt.

Håkan Eriksson sa...

Dem har lagen på sin sida verkar det som. har inte hittat någon info om det specifika fallet heller. Mailade med journalisten, som bara visste att personen i fråga var i "förvar".

Jag tycker fan hela den här absurda sittuationen är något vi borde uppmärksamma på nått sätt.

Anonym sa...

Mannen i fråga begår brottet bedrägligt beteende. Ett brott där fängelse ingår i straffskalan. Därför har vakter och allmänhet rätt att göra ett envarsgripande mot människor som begår brott där fängelse ingår i straffskalan.
Vad exakt är det som ni inte fattar? Tror ni att ordningsvakter och kontrollanter inte har befogenheten att gripa dessa människor.
Ni är patetiska snyltare som försöker rättfärdiga ert eget tjuvåkande med att jämföra västtrafik med ss-trupper.