2008-07-06

Högern förlorar en hel generation

I FRA-lagens kölvatten noteras det att Alliansen tappar stöd bland de yngsta väljarna, från en redan låg nivå. Bara knappt en av fyra av 18–29-åringarna stödjer nu det borgerliga blocket. Det är inte förvånande. Men jag tror inte att det bara beror på den förhatliga FRA-lagen. Stödet för regeringen hos unga var redan låga innan högern (förhoppningsvis) satte spiken i kistan för vår generations förtroende för borgerligheten, med alla-är-misstänkta-terrorister-lagen.

Det är har märks tydligt att det är vi unga som generellt förlorar på regeringens politik. Det är inte vår generation som tjänar på sänkt fastighetskatt, slopad förmögenhetsskatt och skatteavdrag för ha en piga hemma. Det är inte vår generation som tjänar på rikare villaägare och fattigare hyresgäster. Det är inte vår generation som tjänar på att man ökar utslagningen i skolsystemet, vägrar förbättra studenters situation och ökar otryggheten på arbetsmarknaden.

Läs: Expressen - Unga väljare ratar Alliansen, Svd


Källa: Alliansfrittsverige.blogspot.com

1 kommentar:

Anonym sa...

Tror högern coh regeringen lär förlora mer än en generation eftersom detta kommer ligga kvar i historieböckerna mycket mycket länge.