2007-08-14

Obama, Hillary & Co i homodebatt

För ett tag sedan berättade jag om en kommande världsunik HBT-debatt mellan de demokratiska presidentkandidaterna.

Nu i torsdags gick den av stapeln. På VisibleVote08.LogoOnline.com kan man nu se olika sammandrag från debatten.

Har själv inte hunnit kolla så mycket, men tydligen vann Obama debatten klart före sin huvudmotståndare Hillary om man ska tro webbomröstningen efteråt.

Ska bli intressant att kolla runt lite bland videoklippen.

3 kommentarer:

Walle sa...

En av kandidaterna, Richardson gjorde bort sig ordentligt, då han råkade antyda att homosexualitet var sjælvvalt...

De tre starkaste kandidaterna ær: Clinton (mesliberal enligt principen; første kvinna måste vara tuff och får inte vara før radikal), Obama(mainstream demokrat) och Edwards (vænsterkandidat från landsbyggden; lite mer kristen æn vad jag tror går hem hos homofolket). Bl.a. så ær han pro-partnerskap, men mot æktenskap.

Till Edwards førdel kan man sæga att han ær den enda av de større kandidaterna som fokuserar på ekonomiska frågor. Håller inte ett tal som inte innehåller orden "Union" och "strengthen the middleclass" som de verkar kalla arbetarklassen over there...

Håkan Eriksson sa...

haha, "the middleclass" i USA är inte arbetarklassen. "The working class" i USA är dem som jobbar som städare, på WallMart eller likande. Trailer-trash folk som har två jobb eller fler och knappt gör något annat än att jobba. De röster inte heller i stor utsträckning, vilket gör dem politiskt ointressanta. Medelklassen är något annat.

Walle sa...

Nej, inte till fullo. Medelklassen är dels det som i svensk debatt (alltså utanför "vi som inte använder ordet vänstern") kan kallas för medelklass; journalister, statsvetare, jurister, läkare, etc. Men, det omfattar också, vilket blir väldigt tydligt om man följer debatten inför presidentvalet, arbetarklass"eliten": Industriarbetare, gruvarbetare, m.m. Edwards vänder sig tydligt till dem (delvis troligen för att få pengar från fackföreningarna) med argument som "ni har sjukförsäkring tack vare facket"...