2007-08-12

Helgen som gått och tre glädjande noteringar i ett

Hej och välkomna till ”Helgen som gått” , med Håkan Eriksson. Denna söndag kan jag konstatera att större delen av min helg har gått åt till att sitta på möte med den eminenta distriktsstyrelsen för Ung Vänster Göteborg & Bohuslän. Även om det som alltid är segt när man har ett helt helg-styrelsemöte som sträcker sig över två dagar, så kändes det ändå riktigt givande.

Igår, efter att mötet adjungerats, stod jag och några kamrater och delade ut antirasismflygblad utanför Way Out West festivalen som intagit slottsskogen. Känns la gött att göra lite utåtriktat också. Synd bara att man egentligen hellre hade velat vara inne på festivalen och lyssnat på lite schysst band. Ekonomin och tidsbrist satte dock stopp för det.

Nu idag, direkt efter mötet, har jag också spenderat några timmar på släktkalas hemma hos föräldrarna. Pappa fyllde 60 nu i veckan, så det skulle ju firas. Grattis farsan! I och för sig var vi bara tio personer där totalt. Har inte så stor släkt vi har på pappas sida direkt, och då är den ändå mångdubbelt större än den nära släkten på mammas sida. Men det var trevligt ändå.

Nåväl, sist men inte minst noterade jag med stor glädje på C Svenssons blogg att Vänsterpartiet nu kämpat sig upp på 6,1 procent i opinionen och där med faktiskt för tillfället är tredje största parti. Att döma av samma mätning så kan man även, ännu mer glädjande, noter att Kristdemokraterna ligger på 3,5% och där med på rätt sida kvalgränsen. Mest glädjande av allt är dock att vänstern och sossarna tillsammans har en egen majoritet (50.1%). Tänk i fall det ändå kunde vara så väl att man fått det valresultatet när det väl gäller om tre år!

Inga kommentarer: