2007-08-24

Det handlar om klass

Din stadsdel avgör hur bra det går för dig i skolan! Det basunerar Metro Göteborg ut i dagens tidning. I snitt så går var sjunde niondeklassare ur nian utan att ha fått grundläggande Gymnasiebehörighet. Men det är knappast var sjunde elev överallt. Det kan knappast förvåna någon att antalet elever det rör sig om är 43,8% i Bergsjön, 34% i Lärjedalen och Biskopsgården respektive och i Älvsborg handlar det om 3%, i Askim 4,1% och i Styrsö 4,6%. Nej det handlar inte om tryckfel.

Det handlar om klass – så enkelt är det.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips:

Kolla vilka tio-i-topp-kommuner som röstar på sossarna och jämför det med moderaternas topp-tio.

Säger det dig någonting?

Vilka personer är det som bor i moderaternas tio-i-topp-kommuner? Vad gör dessa personer? Är det personer som är glada eller ledsna? Hur många kända människor bor det i moderaternas tio-i-topp-kommuner? Är det personer som "har koll" som bor i dessa kommuner?

Sossar är beklämmande korkade ibland men det får man inte säga...

Håkan Eriksson sa...

Kolla på inkomstskillnaderna mellan sagda kommuner så säger det de mesta.

Anonym sa...

Det är bra att se sådant här ibland. Många tror att Sverige är samma gamla jämlika land som det var innan 90-talskrisen. Borgarna kallar det socialistiskt för att ytterligare kunna klämma ur några kronor från de fattigaste. Sossarna för socialt jämlikt för att släta över 90-talets högervridning. Faktum är att Sverige numera är ett klasskiktat land. Det är bara de styrande och massmedia som av olika skäl vill dölja det för folket.