2008-08-12

När arbetarna är borta passar företaget på att jävlas

När katten är borta dansar råttorna på bordet. När arbetarna är borta passar företaget på att jävlas.

Igår när vi kom tillbaka i fabriken efter semestern är det någon jävel som har byggt om vår bana under sommaren. Fullständigt idiotiskt också. De har byggt om och smalnat av banan så att det på sina håll bara är 60 cm mellan materialfastad och kaross, och det bland annat på balanser där det finns pelardragare som skall använda en stor del av utrymmet! Nog för att vi är smala många av oss, men det är farligt och jobbigt att arbeta när man knappt har något utrymme att utföra sitt arbete på. Jag skulle kunna lägga in en bild här, bara för att visa hur litet det faktist är med 60 cm... men just nu är det inte läge att bryta mot fotoförbudet i fabriken.

Företaget tror säkert att de kommit på något brilliant. Mindre utrymme betyder att vi behöver ta färre steg, vilket gör att vi kan arbeta mer effektivt (dvs montera fler saker på kortare tid)... Vem bryr sig om saker som arbetsmiljö, säkerhet och lagledarnas möjlighet att ta sig fram på banan och göra sitt jobb när en montör tar upp allt utrymme.

Det är sjukt att de gör en sådan ändring utan att informera någon överhuvudtaget. Avdelningschefen säger att han inget visste, facket var inte informerat, skyddsombuden var inte informerade - trots att det är en kraftig försämring av vår arbetsmiljö. Det är tyket att de passar på att göra en sån här fint under semestern när ingen är där att protestera.

Just nu är både vårt skyddsombud sjuk och fackombudet är på semester... så jag får la ta tag i detta själv. Får bli mycket tjöt om detta idag, ska försöka få arbetskamraterna med mig på att driva detta till skyddet eller facket.

Inga kommentarer: